Луѓето кои јадат повеќе овошје или го консумираат на алтернативен начин преку 100% природно цедени сокови, го намалуваат ризикот од многу хронични заболувања.

Исхраната богата со овошје, како дел од целокупниот здрав режим на исхрана, може да го редуцира ризикот од удар и можеби кардиоваскуларни болести.

Исхраната богата со овошје, може да го намали ризикот од дијабетис тип 2. Уште е важно да се напомене дека таквата исхрана штити од некои видови канцер, како на уста, стомак и рак на дебелото црево.

Исхраната богата со влакна, може да го намали ризикот од коронарно срцево заболување.

Избалансирана диета со свежо овошје кое е ниско со калории може да ви помогне многу брзо да се ослободите од вишокот на киограми.

Нашите сокови 100% природни сокови ќе ви ги овозможат сите бенефити како свежото овошје.