FrutiSmoothie Свежо цеден сок од јаболко

Состав:

Свежо цедено македонско јаболко 100%, не содржи вода, не содржи конзерванси и нема додадено шеќер, содржи само свежо овошје.

Комплетно природен сок од јаболко:

1 чаша содржи две цедени јаболки, 1 литар содржи 10 цедени јаболки.

Зошто треба да се консумира свежо цедено сок од јаболко?

- Значително го намалува ризикот од срцеви заболувања.

- Ја помага дигестијата и ги заштитува дигестивните органи.

- Го регулира нивото на шеќерот во крвта и спречува заболување од диабетис.

Јаболката се симбол на здравје и виталност.

Нутритивна вредност: На 100мл
Енергија: 239,9 KJ / 57,11 kcal
Протеини: 0,6%
Шеќери:* 13,29%
Масти: 0,1%
Сув остаток 15,6%
Киселост: 0,67%

*Не содржи додаден шеќер, само природниот шеќер што е содржан во самото овошје.